Senaste inläggen
På nått vis så känns denna dagen magisk?!! ÖH?!! Inte vet jag varför, men kanske för att dopparedan närmar sig med stormsteg
Ha en trevlig Liciadag & käka mycket pepparkakor underbara läsare
Gott matbrödIngredienser1 1/2 dl havregryn4 1/2 dl vatten 1 dl grahamsmjöl , 60 g 1 - 2 morötter , 200 g 1 1/2 russin , 100 g 50 g jäst 2 dl vatten 1 msk olja 1 msk salt 10 dl vetemjöl , 600 g BeskrivningKoka havregrynen till gröt med vattnet ett par minuter. Tillsätt grahamsmjölet och ställ gröten åt sidan att svalna. Smörj två formar à 1 1/2 l.Skala och riv morötterna gärna i matberedaren. Ta bort rivskivan, montera kniven och mixa de rivna morötterna med russinen till finfördelat. Smula jästen i en bunke och häll 2 dl ljummet vatten, 37°, över den. Rör tills jästen löst sig och tillsätt då olja, salt, den ljumma gröten och vetemjölet. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 minuter i maskin. Degen är ganska lös, dela den i två delar som formas till mjuka längder. Lägg dem i formarna. Släta till ytan, pudra med vetemjöl och låt jäsa ca 30 min under duk. Värm ugnen till 200° och grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta ut formarna, stjälp upp bröden och låt dem kallna insvepta i handdukar innan de skärs upp. Tips Det finns en hel del pengar att tjäna på att baka matbröd själv, särskilt om man har matfriska ungdomar i familjen. Här receptet till ett hållbart och saftigt bröd med många goda smaker. Bröden kan frysas. |
Jag är en av många svenskar som mår dåligt psykiskt & att mötas av andra med samma problem är härligt, vi diskuterar allt från mediciner till annat mellan himmel & jord.
det är få familjer som sätter sig in i sitt barns psykiska mående.
Många av oss får ständigt höra" Äh, ryck upp dig", " Det är väl inte så farligt?", "alla kan vi ha dåliga dagar" osv osv. Vet inte hur många av dessa idiot kommentarer jag ständigt får höra av diverse personer.
Tänk om våra nära & kära skulle börja må som vi gör? Ja då ska det jävlar accepteras, men inte om det är vi som har psykiska diagnoser.
Säger bara en sak: Börja acceptera oss med psykisk ohälsa & börja prata om det. För det är inte lätt att jämt dra på sig en falsk mask med ett leende på.
Under dom åren som jag har mått psykiskt dåligt har jag lärt mig att inför familjen så åker det falska leendet på.
Varför kanske ni frågar er?
Ja vad tror du är anledningen till att det falska leendet åker på inför familjen?
Varför är då psykisk ohälsa ett tabubelagt ämne? Jo för att ingen som inte mår psykiskt dåligt vågar prata öppet om det. Men vi som mår psykiskt dåligt prata jämt om det & att vården för oss behöver bli bättre.
Det jag har märkt är att vi med psykisk ohälsa är "osynliga" för människor inte mår psykiskt dåligt & vi ska minnsan ha en egen ingång till psyk för vi inte ska beblanda oss med "Vanliga människor"
Vågar du kommentera detta inlägg? Ge mig dina synpunkter på ämnet
För: 20 personer
Tillagningstid: 22 minuter minuter
Enkla klubbor, som till och med barn kan göra.
l/2 dl koncentrerad saft
1 dl strösocker
1 dl vit Sirap
ev hushållsfärg små blomsterpinnar
bakplåtspapper, olja
Blanda saften, sockret och sirapen i en stor glasskål. Sättskålen i mikron på full effekt i fyra minuter.
Rör om och sätt åter in i mikron nu på 75% effekt i fyra min. Rör om och koka i ytterligare fyra minuter på 75% effekt. Vill du ha starkare färg rör i ett par droppar hushållsfärg.
Olja ett bakplåtspapper och klicka upp smeten på detta. Tryck i en blompinne.Låt stelna.
För: 25 personer
Gott!
Ingredienser
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl socker
1 msk honung
3 dl müsli
Smält smöret i en kastrull. Rör ner sirap, socker och honung och blanda väl.
Låt blandningen koka i ca 2 minuter.
Tillsätt müslin och blanda väl. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Ställ svalt att stelna.
Tillagningstid: Ca: 2 timmar minuter
Godismarmelad
2 ½ dl vatten
2 dl juice eller nektar, koncentrat
4 ½ dl socker
½ påse röd melatin för sylt & marmelad (ca 4 tsk)
Karamellfärg
Garnering:
Strösocker
Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter (ca 15x25 cm), och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.
Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
Klassiskt julgodis med vit choklad och florsocker!
250 g vit choklad
125 g kokosfett
1/4 dl Dansukker florsocker
Dela chokladen i bitar och lägg den tillsammans med fett och florsocker i en skål och smält över vattenbad.
Blanda om och häll upp ischokladen i formar.
Låt stelna.
Var är hon, vill ha ett vintertäcke på marken & minusgrader, nuuu.
Så fru vinter om hör min bedjan om snö så kom genast hit, utan snön så blir det ingen riktig jul & den är här om 13 dar.
Jul 2010
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|