Direktlänk till inlägg 12 december 2011
Gott matbrödIngredienser1 1/2 dl havregryn4 1/2 dl vatten 1 dl grahamsmjöl , 60 g 1 - 2 morötter , 200 g 1 1/2 russin , 100 g 50 g jäst 2 dl vatten 1 msk olja 1 msk salt 10 dl vetemjöl , 600 g BeskrivningKoka havregrynen till gröt med vattnet ett par minuter. Tillsätt grahamsmjölet och ställ gröten åt sidan att svalna. Smörj två formar ā 1 1/2 l.Skala och riv morötterna gärna i matberedaren. Ta bort rivskivan, montera kniven och mixa de rivna morötterna med russinen till finfördelat. Smula jästen i en bunke och häll 2 dl ljummet vatten, 37°, över den. Rör tills jästen löst sig och tillsätt då olja, salt, den ljumma gröten och vetemjölet. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 minuter i maskin. Degen är ganska lös, dela den i två delar som formas till mjuka längder. Lägg dem i formarna. Släta till ytan, pudra med vetemjöl och låt jäsa ca 30 min under duk. Värm ugnen till 200° och grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta ut formarna, stjälp upp bröden och låt dem kallna insvepta i handdukar innan de skärs upp. Tips Det finns en hel del pengar att tjäna på att baka matbröd själv, särskilt om man har matfriska ungdomar i familjen. Här receptet till ett hållbart och saftigt bröd med många goda smaker. Bröden kan frysas. |
I maj 2011 började jag jobba som fristående hudvårdskonsult för Mary Kay o jag älskar det jobbet. Nu har jag fixat en personlig hemsida o webbshop Varmt välkommen in!! http://erika.jansson.marykay.se Registrera dig som kund ( Du måste...
Inne på vecka 3 av 4 på sjukskrivningen!! Ja det är fortfarande jobbigt varje dag, känslorna ligger utan på kroppen hela tiden. sömnen är nästan obefintlig ännu. Matlusten finns inte, det går många timmar mellan målen o portionerna är små...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|